ye-logo.v1.2

Путін – Янукович. Підписано договір про добудову ХАЕС

Суспільство 4225

Під час візиту прем’єра Росії Володимира Путіна до Києва без розголосу була підписана угода про добудову третього і четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції, повідомив експерт з енергетичних питань Богдан Соколовський

"Я дізнався з надійних російських джерел, що така угода була підписана, тобто домовленість була укладена і зафіксована на папері, і що вже починається добудова атомної електростанції в Хмельницькому. Вартість добудови складатиме 4,2 мільярда доларів. Ідея в 2008, 2009, 2010 роках була в тому, що добудова має коштувати менше, ніж будівництво. У Китаї будується з нуля, «під ключ» аналогічний об’єкт, який коштує 1,7 мільярда доларів, а в нас добудова складатиме 4,2 мільярда. Виходить, що старої розробки блок 392-Б буде коштувати в сумі 7–8 мільярдів доларів. Такого у світі ніде немає", – заявив Богдан Соколовський.
За словами Соколовського, в 2008 році свій інтерес про добудову Хмельницької АЕС висловили представники Південної Кореї. «Вони пропонували реактор APR-1400. За одиницю встановленої потужності хотіли 1300 доларів. А в нашому випадку, якщо ми дозволимо, щоб ця афера відбулася, вийде 3,5 тисячі доларів за одиницю потужності», – сказав експерт.
Вчора відбувся робочий візит прем’єра Росії Володимира Путіна до України. Згідно з офіційною інформацію, сторони жодних угод не підписали. Голова українського уряду Микола Азаров говорив лише про бажання України якнайшвидше укласти кредитну угоду з російським державним «Сбербанком» на фінансування добудови Хмельницької АЕС.

Джерело  www.radiosvoboda.org
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую